Työnohjaus

Työnohjaus on prosessi, jossa työnohjattavat saavat tukea ammatilliseen kasvuunsa ja työssä jaksamiseensa. Sen tarkoituksena on tarjota turvallinen ja luottamuksellinen ympäristö, jossa voi tarkastella omaa työtään, ammatillista identiteettiä ja asiakastilanteita. Työnohjaus ei ole hoitoa tai terapiaa, vaan tavoitteellista keskustelua työn kehittämiseksi.

Työnohjauksen keskeiset elementit

Reflektointi

Työnohjaus auttaa terapeuttia tarkastelemaan omia tunteitaan, asenteitaan ja toimintaansa asiakkaiden kanssa. Tämä lisää tietoisuutta omista ammatillisista vahvuuksista ja kehittämiskohteista.

Ammatillinen kehitys

Työnohjauksessa voidaan oppia uusia näkökulmia ja lähestymistapoja asiakastyöhön sekä kehittää omia menetelmiä ja käytäntöjä.

Eettisten kysymysten käsittely

Työnohjaus tarjoaa mahdollisuuden pohtia esimerkiksi rajojen asettamista, asiakassuhteiden haasteita ja eettisiä dilemmoja.

Työhyvinvoinnin tukeminen

Se voi ennaltaehkäistä työuupumusta ja tarjota terapeuteille tilaisuuden käsitellä työn herättämiä kuormittavia tunteita ja kokemuksia.

Yksilö- ja ryhmämuotoinen työnohjaus

Työnohjaus voi toteutua yksilö- tai ryhmämuotoisena. Ryhmätyönohjaus tuo mahdollisuuden vertaistukeen muiden terapeuttien kanssa.

Työnohjaus prosessi voi kestää muutamasta tapaamisesta jatkuvaan ohjaukseen, riippuen tarpeista ja tavoitteista.

Mitkä ovat työnohjauksen hyödyt?

  • Parantaa työn laatua ja asiakassuhteita.

  • Auttaa ratkaisemaan haastavia asiakastilanteita.

  • Tukee ammatillista kehittymistä ja urapolkua.

  • Tarjoaa emotionaalista tukea intensiivisessä työssä.

Työnohjaus on erityisen tärkeää mm. terapeuteille, sillä heidän työnsä on usein emotionaalisesti vaativaa ja yksinäistä. Se auttaa ylläpitämään jaksamista ja ammattitaitoa pitkällä aikavälillä.

Ole minuun yhteydessä

Jos haluat varata ajan tai sinulla on kysyttävää palveluista, älä epäröi ottaa yhteyttä. Olen täällä sinua varten, valmiina tukemaan juuri sinun tarpeitasi.

Klikkaa alla olevaa painiketta lähettääksesi lomakkeen.